STETSON

 

STETSON HOEDEN PETTEN CAPS


Assortiment van het merk Stetson USA. Dit zijn in de eerste plaats natuurlijk allemaal hoeden en petten van Stetson, maar ook een grote selectie aan andere accessoires. Stetson-hoeden zijn over de hele wereld bekend. De oprichter van het gerenommeerde merk, John B. Stetson, begon het succesverhaal van het bedrijf met de "10 Gallon Hat". Dit draagt ​​zijn naam omdat je er 10 liter water in kunt vervoeren. Het was gemaakt van een waterdicht viltmateriaal. Het sloeg twee vliegen in één klap: enerzijds beschermde het de drager tegen het weer en anderzijds kon het worden gebruikt om water van de bron naar zijn accommodatie te transporteren. John B. Stetson kwam op het idee voor deze hoed toen hij merkte dat zijn tent - die van hetzelfde materiaal was gemaakt - zelfs bij de zwaarste regenbuien geen water zou doorlaten. Stetson-hoeden zouden het productassortiment van het bedrijf na korte tijd moeten verbreden. Tegenwoordig kent iedereen die tijdloze hoofddeksels belangrijk vindt de Hatteras-pet  van Stetson.

 



In tegenstelling tot de hoed, die een volledig omlopende rand heeft, beschermt de pet met klep met name de ogen en het gezicht tegen weersinvloeden zoals zon, regen of storm. Bij sommige modellen wordt de klep ook aangevuld met koudebescherming in de nek en rond de oren, die indien nodig kan worden uitgeklapt en zo ook bij zeer koude temperaturen beschermt tegen kou, regen en sneeuw en maakt de muts een echt weer all-in. rounder. De pet met klep is ook bekend onder andere namen zoals sportpet, casquette of flatcap.

STETSON HATTERAS ZIJDE SILK


 

 Petten met een klep waren het best bekend in de jaren dertig, omdat ze in die tijd heel gebruikelijk waren bij arbeiders als onderdeel van hun werkkleding. Zo ontstond de naam "flat cap", aangezien "slide" teruggaat naar de oude Berlijnse term voor voorman. Als onderdeel van de werkkleding werd de pet met klep bijzonder gewaardeerd om zijn functionaliteit, omdat hij verschillende beschermende functies vervulde. Het beschermde bijvoorbeeld tegen houtsnippers en vuildeeltjes of voorkwam dat er haren in de machines kwamen. Bovendien zijn petten met klep zeer robuust en kunnen ze ook worden opgevouwen en vervoerd in de tas. Door zijn praktische functies is de pet met klep populairder dan ooit bij de jacht en sommige sporten.


 

 Petten met een klep zijn zeer flexibel in hun ontwerp en unieke hoofddeksels, die niet alleen praktisch en functioneel zijn, maar ook een tijdloze stijl belichamen, altijd trendy zijn en met bijna alles kunnen worden gecombineerd en bij alle gelegenheden kunnen worden gedragen. Dit maakt het een hoofddeksel voor alle leeftijden dat het hele jaar door en een leven lang gedragen kan worden.


 

 De pet met klep is een tijdloze klassieker die nooit uit de mode raakt, getuigt van een hoog gevoel voor stijl en zeker niet mag ontbreken in een goed uitgeruste garderobe van stijlvolle mannen. Bovendien geven petjes met een klep de drager een charismatische uitstraling, zodat veel beroemdheden hun look met dergelijke hoofddeksels verfijnen en in hun outfit integreren als een permanent statement piece. Dus deze met verschillende personen en zelfs met Hollywood-grootheden een  onmiskenbaar onderdeel van hun uiterlijk.


 

Petten met een klep zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en uitvoeringen, zodat er voor elke individuele smaak wat bij zit. Veelgebruikte en populaire materialen zijn onder meer robuust breigoed, tweed, fijn wolvilt van zuivere scheerwol, huidvriendelijk katoen, verkoelend linnen, rustiek glad leer of traditioneel corduroy. Maar er is niet alleen een grote keuze qua materialen, maar ook qua kleuren, snitten, dessins en patronen. Van casual tot extravagant en ongewoon tot chique, stijlvol en nobel, van eendelig tot achtdelig: voor elke gelegenheid is er een bijpassende pet met klep. De drager heeft de mogelijkheid om uit een groot assortiment te kiezen en daarmee zijn individuele stijl en karakter te onderstrepen en zijn geheel eigen look compleet te maken. Petten met klep van gerenommeerde fabrikanten staan ​​ook voor hoge kwaliteit en robuustheid, zodat ze hogere belastingen kunnen weerstaan ​​en slechte weersomstandigheden kunnen trotseren. Een pet met klep zal de drager lang plezier bezorgen en hem in alle levenssituaties vergezellen


 

Trilby hoeden Welgevormd en klassiek modern: Stetson USA heeft de hoed met de karakteristieke rand herontdekt. Het is een klassieker die gewaagde charme combineert met ongedwongen elegantie. Laatste modern in de jaren 60, viert het eindelijk zijn comeback. Terwijl de "bruine trilby" traditioneel werd gedragen door (Engelse) paardenliefhebbers, is hij tegenwoordig vooral gebruikelijk in de muziekscene. Maar het is ook een populair en onmisbaar accessoire geworden op catwalks, de rode loper en in de straten van metropolen.


 

Ongeacht de gelegenheid of het seizoen - met de trilby van Stetson zie je er altijd stijlvol en casual uit. Het "origineel" is een vilten hoed met een smalle rand en een dunne hoedband en een klein strikje aan de zijkant. Kenmerkend voor de trilby zijn de smalle rand, verstevigd aan de achterkant en opgevouwen, evenals twee inkepingen aan de voorkant van de kroon om een ​​gemakkelijke grip bij het aan- en uittrekken te garanderen. Met zijn karakteristieke ripsband van verschillende materialen en kleuren is de Stetson Trilby altijd een echte blikvanger. De geïntegreerde voeringband van stof zorgt bovendien voor een bijzonder draagcomfort. Naast zijn tijdloze, elegante vorm overtuigt de trilby van Stetson door zijn hoogwaardige afwerking en de gebruikte eersteklas materialen. Zoals flexibel natuurlijk stro, wolvilt, lichte wol, linnen of puur katoen. Op de warmere dagen kan het een lichte trilby zijn van stro of katoen, op de koudere dagen zijn modellen gemaakt van warmere materialen zoals vilt en wol comfortabel om te dragen. Rondom: de Stetson Trilby is veelzijdig, functioneel, discreet en kleedt je altijd perfect voor elke gelegenheid. Zo kan de smal gevormde vilthoed uit de jaren 60 perfect gecombineerd worden met zowel een klassieke als een sportieve, elegante outfit. De trilby is een must-have accessoire voor de huidige Brit-trend.

STETSON PORKPIE


 

 Een beetje uit het gezicht geduwd, hij maakt de outfit losser. Trilbies zijn de ideale metgezellen in het dagelijks leven. Met de trilby van je keuze kan bijvoorbeeld slecht passend haar worden bedekt en krijgen simpele topjes die bepaalde pep. Als de gelegenheid wat chiquer is, kleed dan de stijlvolle Stetson-modellen van vilt of wol perfect aan. Ze geven de kleerkast een elegante en modieuze touch. Naast de vilten trilby zijn er ook die van stro. Stetson biedt voor elk hoofd een breed assortiment aan rieten trilbies. Gemaakt van flexibel en luchtig panama, raffia of natuurlijk stro, de Stetson zomerhoed omhelst je hoofd zo licht als een veertje en zorgeloos. Het blijkt een ideale en modieuze metgezel te zijn voor dames en heren, vooral in het warme seizoen - of het nu gaat om freaky feestjes, het volgende festival of voor dagen op het strand. Echte hoedenfans kiezen voor meerdere modellen in verschillende kleuren zodat ze altijd een trilby hebben die bij hun garderobe past.

Ook u kunt uw trilby-hoed kiezen die bij de gelegenheid en garderobe past: elke stijl vindt de perfecte aanvulling. Want één ding is zeker: met een Stetson-trilby kom je altijd goed uit de verf. Het enige dat u hoeft te doen, is kiezen. Ontdek een grote selectie prachtige trilbies voor elke gelegenheid

 

 

Honkbal petten Bijna iedereen is bekend met baseballpetten. Nergens ter wereld vind je een accessoire en hoofddeksel dat zo populair is. Ongeacht leeftijd, geslacht, gelegenheid of seizoen: de beroemdste pet ter wereld is overal welkom. Ontelbare namen zoals baseballpet, baseballpet of pet met klep: ze beschrijven allemaal wat waarschijnlijk de meest populaire hoofddeksel ter wereld is. De baseballpetten zijn vanaf het allereerste begin een perfect allround talent geweest en verbinden bijna iedereen die modieuze petten gebruikt. Een baseballcap van Stetson USA kan stijlvol worden gecombineerd met een pak en korte broek, zowel in de zomer als in de winter, voor sport of werk. Bijna iedereen heeft minstens één exemplaar van deze specifieke hoedvorm.




 

officiële reseller van STETSON Hoeden Petten Caps 

H.Witting & Zn sinds 1876  Oosterstraat 51 Groningen 

https://www.witting.nu/ 

 

 


Populaire posts van deze blog

Mayser hoeden

Wigens